بدان كه زبان، زبان خداوندش بود و مدیر كارها كه دردل او بود از اصلاح و فساد.
محمدبن سیرین گوید:
اگر بیند كه زبانش بریده و ناقص گردید، بی آن كه با كسی خصومت داشت، دلیل است كه به وقت حجت زبانش شود. اگر بیند كه زبانش در طول یا درعرض زیاد شد، دلیل كه به وقت حجت، زبان او روان بود و بر خصم ظفر یابد.
ابراهیم كرمانی گوید:
اگر بیند كه او را دو زبان است، دلیل است كه حق تعالی او را علم و دانش روزی كند. اگر بیند كه از دست خود زبان را ببرید تا سخن نگوید، دلیل كه از باطل گوئی توبه كند و خاموشی اختیار كند. اگر بیند كه بر سخنش خطائی زشت رفت، دلیل است سخنی گوید كه رضای خدا باشد. اگر بیند كسی زبان دردهان او نهاد، دلیل كه او را قوتی و حجتی بود از كسی در سخن. اگر بیند كه زبان كسی می مكید، دلیل كه از آنكس علم و دانش حاصل كند.
جابر مغربی گوید:
اگر كسی بیند كه زبانش گنگ شده بود، دلیل بر فساد دین و دنیای او كند. اگر بیند كه درویشی را زبان ببرید، دلیل كه چیزی به درویش دهد و زبانش از خود كوتاه نماید. اگر بیند زنان را زبان ببرید، دلیل كه پرده و ستر او دریده شود. اگر بیند زبانش با كام گرفته بود، دلیل كه حقی یا وامی را منكر گردد.
حضرت دانیال گوید:
اگر بیند زبان او قوی و ستبر بود، دلیل است مناظر و سخنور بود و بر خصم غلبه كند. اگر بیند زبان او درازند، دلیل كه درشت سخن و بدگوی بود و مردمان را به زبان رنجاند. اگر بیند زبانش گردیده بود، دلیل است بیچاره و بیمار شود. اگر بیند كه زبانش ریش بود، دلیل كه بر كسی بهتان گوید، یا بر كسی گواهی به دروغ گوید. اگر بیند زبان او موی برآورده بود، دلیل كه از بان خویش، در رنج و بلا افتد. اگر بیند زبان او آماس كرده بود، دلیل است به سبب گفتارش اومال حاصل شود، بر قدر آماس زبان.
اسماعیل بن اشعث گوید:
اگر كسی بیند زبان او دراز شده بود، دلیل كه كسی او را غمز كند یا دشنام دهد. اگر كسی بیند زبان او آویخته بود و به دو شاخ گشته بود، دلیل كه درمیان مردم منافقی كند. اگر بیند كه در اصل زبان هیچ نداشت، دلیل كه از شغل همه فرو ماند و دشمن بر او چیره شود. اگر بیند سر زبانش بریده بود، چنانكه هیچ سخن نتوانست گفت، دلیل كه شغل او بیشتر بر دست وكیلش برآید.
حضرت امام جعفر صادق فرماید:
دیدن زبان به خواب بر شش وجه است.
اول: حكمت.
دوم: ریاست.
سوم: ترجمان (مترجم).
چهارم: حاجت.
پنجم: دلیل وبرهان.
ششم: سخن گفتن به زبان های مختلف.
منوچهر مطیعی تهرانی گوید:
زبان در خواب بی هیچ تاویل و تعبیری اشاره به خود است و هر حالتی که زبان ما در خواب داشته باشد می توانیم وضع و موقعیت خویش را در بیداری قیاس و مجسم کنیم. در این مورد تمام موبران اتفاق نظر دارند که زبان در خواب اشاره به خود زبان است. اگر در خواب ببینیم که زبانمان دراز شده چیزهائی می گوئیم که نفع ما در گفتن آن سخنان نیست. یا گستاخی می کنیم یا فضولی و خلاصه زبان درازی از ما سر می زند. چنانچه ببینیم زبان ما پهن شده خواب ما می گوید که به وقت لزوم نمی توانیم از حق خویش دفاع کنیم. ابن سیرین از دانیال نبی نقل می کند که اگر ببینید که زبانتان آماس کرده و بزرگ شده به قدر همان آماس سود می برید و نعمت می یا بید .اگر ببینید که زبانتان موی در آورده به سبب زبان خود گرفتار محنت و اندوه می شوید. اگر ببینید که زبانتان بیش از حد دراز شده با سخنان خود موجبات رنجش دیگران را فراهم می آورید و چنانچه ببینید زبانتان شرحه شرحه و قاش قاش شده است نشان آن است که به کسی تهمت و افترا می زنید بی آن که دلیلی داشته باشید. اگر در خواب ببینید که زبانتان دو شاخه شده در میان مردم به نفاق و دوروئی حرف می زنید و آن چه بر زبان می آورید در دل ندارید و آن چه خیر دیگران در آن است نمی گوئید و اگر ببینید که اصلا زبان در دهان ندارید جائی که باید از خویشتن دفاع کنید عاجز می مانید و سکوتی زیان بار انتخاب می کنید.
آنلی بیتون مىگوید:
1ـ اگر زبان خود را در خواب ببینید ، نشانة آن است كه آشنایان رفتاری نامهربانانه با شما خواهند داشت .
2ـ اگر زبان كسی را در خواب ببینید ، نشانة آن است كه به شما تهمت خواهند زد و بدنامتان خواهند ساخت .
3ـ اگر خواب ببینید زبانتان بزرگتر كوچكتر از حد معمول است ، نشانة آن است كه در اثر بی دقتی ، حرفهایی خواهید زد كه همان حرفها شما را به دردسر خواهد انداخت .
زبان
داستان خوابتو بگو تعبیرشو بگم
تعبیر خواب اختصاصی خواب شما ، روی دکمه زیر کلیک کنید
داستان خوابتو بگو تعبیرشو بگم
تعبیر خواب اختصاصی خواب شما ، روی دکمه زیر کلیک کنید
دیدگاهتان را بنویسید